Špenátové brambory

Šťouchané brambory se špenátem a česnekem zapékáme s vejci a smetanou.


4.744x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
3 lžícemáslo
700 gbrambory
1 kscibule
100 mlsmetana
250 gčerstvý špenát

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme vařící vodou. Vodu vymačkáme a špenát pokrájíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a osmažíme na másle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou.

Uvařené brambory rozšťoucháme i se slupkou, vmícháme špenát, česnek a osmaženou cibulku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vejci se smetanou. Brambory zapékáme v předehřáté troubě na 220 °C.

Zapečené špenátové brambory zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako přílohu k minutkám nebo pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.