Špenát trochu jinak. Je to velice rychlé, dobré a zdravé.
Hodnocení
4.5
/ 5 (33x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Podle potřeby
Máslo
Ostatní
Cibule1 ks
Špenát mražený1 balíček
Kuřecí maso300 g
Balkánský sýr150 g
Smetana 12%1 kelímek
Postup přípravy
Mražený špenát necháme předem rozpustit, abychom ho nemuseli vařit a tím neztratili plno vitamínů.
Na másle (nebo na oleji) osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené kuřecí maso. Přidáme rozpuštěný špenát, smetanu a na malé kousky rozdrobený balkánský sýr a prohřejeme.
Špenátovou omáčku podáváme s těstovinami.
Udelala jsrm presne podle navodu, az na cibuli(tu nejim)...omackou jsem zalila tagliatelle a dokonalost!!! Recept si opisu do me domaci kucharky mezi TOP recepty :)
Irča
Komentář k receptu Špenátová omáčka na těstoviny
K cibuli jsem přidala česnek, vynechala maso a místo balkánu zbytek díratého sýra co zbyl v lednici a troška polévkového koření... výborné :-)
Hanka
Dokonalý
Předčilo moje očekávání. Dokonalý. Lepší jsem nejedla ani v restauraci. Jen jsem si ještě přidala česnek, dochutila pepřem a místo balkánu přidala zrovna mající v lednici - nivu.
Michal
Dobré
I já jsem zvolil bezmasou variantu. Jen té smetany dám příště méně.
Pavel M
Názor
Já trošku přidal k cibuli česnek a malinko okořenil kuřecí maso... čekal jsem větší chut balkánu, překvapilo mne, že se vstřebal a neudělal nepřirozenou slanost...hodnotil bych velmi dobré, i když pro 4 člennou rodinku...ne nejlevnější, zato ale rychlý....