Špenátová nádivka

Tato špenátová nádivka se podává k masu, nebo jí maso naplníme. Nejlépe chutná s vepřovým. Recept je snadný na přípravu.


3.1611x
35 min

Postup přípravy

Špenát krátce podusíme v horké vodě, aby povadl. Vodu slijeme a uchováme. Čerstvou petrželku a rozmarýn omyjeme. Petrželku nasekáme nadrobno,

Špenát nasekáme na jemno a smícháme se strouhankou, nadrobno nakrájenou slaninou, strouhaným parmazánem, vejcem, prolisovaným česnekem, smetanou, petrželkou a rozmarýnou. Pokud je nádivka moc suchá, tak přilijeme víno nebo vodu ze špenátu. Podle potřeby ještě dosolíme.

Špenátovou nádivku dáme do vymazané zapékací formy a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Špenátovou nádivku podáváme jako přílohu k masu, ale je vhodná i k plnění.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová nádivka

Zpět na recept