Špenáťák

Netradiční úprava špenátu, vhodná jako večeře, pohoštění či příloha k masu. Můžeme podávat teplé i studené.


4.618x
45 min
1×

Postup přípravy

Špenát vložíme do vroucí vody a chvíli povaříme. Pak scedíme a nasekáme na jemno. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít mražený - ale ne protlak!

Housky nakrájíme a namočíme do mléka, česnek oloupeme, sýr nastrouháme a šunku nakrájíme.

V míse smícháme špenát, žloutky, vymačkané housky, prolisovaný česnek, šunku (může být i uzené či salám) a sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut na 175 °C.

Hotový špenáťák podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenáťák

Zpět na recept