Špenáťák

Netradiční úprava špenátu, vhodná jako večeře, pohoštění či příloha k masu. Můžeme podávat teplé i studené.


4.618x
45 min
1×

Postup přípravy

Špenát vložíme do vroucí vody a chvíli povaříme. Pak scedíme a nasekáme na jemno. Nemáme-li čerstvý špenát, můžeme použít mražený - ale ne protlak! Housky nakrájíme a namočíme do mléka, česnek oloupeme, sýr nastrouháme a šunku nakrájíme. V míse smícháme špenát, žloutky, vymačkané housky, prolisovaný česnek, šunku (může být i uzené či salám) a sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme asi 30 minut na 175 °C. Hotový špenáťák podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Enoch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenáťák

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena