Špenát

Zdravé a chutné jídlo, po kterém budeme vypadat jako Pepek Námořník.


3.3251x
30 min
13×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do hrnce nalijeme trochu oleje a rozpálíme jej spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme lžíci hladké mouky a mícháme, dokud mouka nezhnědne. Pak základ zalijeme hrníčkem vody a vložíme zmrzlý špenátový protlak.

Špenát necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Do hrníčku nalijeme mléko a přidáme lžíci a půl mouky. Důkladně rozkvrdláme, aby nevznikly hrudky a vlijeme do špenátu. Opět ho necháme po vařit.

Rozkvrdláme si vajíčko a rovněž ho vlijeme do špenátu a promícháme. Pak už zbývá jen dochucení. Nejčastěji přidám sůl a vegetu (podravku).

Hotový špenát podáváme s bramborovou kaší a volským okem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenát

Zpět na recept