Španělský ptáček s pestrou náplní

Hovězí závitky plněné šunkou, zeleninou, vejcem a uzeným. Samozřejmě nechybí omáčka.


4.542x
120 min
5×

Ingredience

sůl
4 plátkyšunka
1 kscibule
4 plátkyhovězí zadní
1-2 kssterilovaná okurka
1 ksvejce natvrdo
mletý černý pepř
1 ksmenší mrkev
50-80 guzené vcelku

podle potřeby

hladká mouka
hovězí vývar
sádlo nebo olej

na potření

pikantní hořčice

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Necháme chvíli stát, aby se chutě nasály do masa. Mezitím si připravíme ingredience na náplň. Zeleninu nakrájíme na hranolky nebo čtvrtky. Vejce uvaříme natvrdo a také rozčtvrtíme. Uzené nakrájíme na 4 díly. Při krájení se řídíme velikostí masa. Na každý plátek hovězího položíme po plátku šunky, kousek vejce, okurky, mrkve a uzeného. Naplněné hovězí zavineme a převážeme nití tak, aby náplň zůstala na místě. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle ji necháme zpěnit. Přidáme španělské ptáčky a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem z kostky a dusíme, až je maso měkké. Poté ptáčky vyjmeme a omáčku zaprášíme hladkou moukou do požadované hustoty. Můžeme ještě osolit, opepřit, případně dochutit jiným kořením. Španělské ptáčky s pestrou náplní pak už jen v omáčce krátce prohřejeme. Španělský ptáček s pestrou náplní a omáčkou chutná nejlépe s podušenou rýží.


Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem


Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.


Vaříme


Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem


Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček s pestrou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.