Španělský ptáček s omáčkou

Česká klasika, která snad nikdy nezklame. Tradiční recept na výbornou omáčku s masovým závitkem.


4.113x
60 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Tenké plátky masa (1 plátek - 100 g) naklepeme přes folii. Naklepané plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek položíme 3 plátky slaniny, čtvrtku uvařeného vejce, čtvrtku okurky a šunku, kterou jsme srolovali do ruličky. Naplněný plátek masa srolujeme a svážeme nití.

Španělské ptáčky opečeme v hrnci na sádle ze všech stran a potom je odebereme. Do základu vložíme cibuli, kterou osmažíme s nakrájenou slaninou do zlatohněda. Dále do základu vložíme hořčici a promícháme. Podlijeme trochou vývaru, vložíme ptáčky a vaříme je s podléváním vývarem do změknutí.

Ptáčky odebereme a omáčku zahustíme máslem s moukou. Omáčku provaříme, poté přecedíme a dochutíme. Do omáčky vrátíme ptáčky a prohřejeme je. Pozor, abychom při podávání nezapomněli odebrat nit.

Španělského ptáčka s omáčkou podáváme s přílohou, která nám chutná.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Španělský ptáček s omáčkou

Zpět na recept