Špaldové karbanátky

Recept vhodný pro diabetiky. Netradiční špaldové karbanátky se zeleninou vynikající chuti.


3.1132x
45 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
3 lžícemajoránka
1 kscibule
3 lžícesekaná petrželka
400 mlzeleninový vývar
4 lžícenetučný tvaroh
4 lžíceovesné vločky
1 svazekpolévková zelenina
2 lžícerostlinné máslo
200 gšrot špaldy
4 lžícecelozrnná strouhanka

omáčka

1 lžícemáslo
1 kscibule
200 mlzeleninový vývar
2 kspaprika červená
2 lžícecelozrnná pšeničná mouka

podle chuti

mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu ohřejeme se špaldou asi ve 400 ml vývaru. Za častého míchání asi 10 minut povaříme a odstavíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s petrželkou, majoránkou, strouhankou, vločkami, vejci, tvarohem a trochou pepře ji vmícháme do špaldové kaše. Vytvarujeme 8 malých karbanátků a na středním plameni je smažíme 10 minut z každé strany. Papriky očistíme, oloupeme druhou cibuli a obojí pokrájíme. Opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Poprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, ochutíme mletou paprikou a přeléváme přes karbanátky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špaldové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena