Špaldové karbanátky

Recept vhodný pro diabetiky. Netradiční špaldové karbanátky se zeleninou vynikající chuti.


3.1132x
45 min
1×

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Zeleninu ohřejeme se špaldou asi ve 400 ml vývaru. Za častého míchání asi 10 minut povaříme a odstavíme.

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s petrželkou, majoránkou, strouhankou, vločkami, vejci, tvarohem a trochou pepře ji vmícháme do špaldové kaše.

Vytvarujeme 8 malých karbanátků a na středním plameni je smažíme 10 minut z každé strany.

Papriky očistíme, oloupeme druhou cibuli a obojí pokrájíme. Opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Poprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, ochutíme mletou paprikou a přeléváme přes karbanátky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špaldové karbanátky

Zpět na recept