Recept na jednoduché a rychlé, přesto vynikající a syté jídlo se špagetami.
Hodnocení
5.0
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Pažitka
Muškátový oříšek
Bazalka
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce1 ks
Špagety2 porce
Smetana ke šlehání (31%)200 g
Podle potřeby
Šunka
Olivový olej
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.
Mezitím nakrájíme na kostičky uzeninu podle vlastního výběru (například uzený bůček, anglickou slaninu nebo šunku).
Pažitku a bazalku nasekáme nadrobno.
V misce smícháme smetanu s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a kapku olivového oleje s bazalkou (není potřeba) a pořádně rozkvedláme - nejlépe vidličkou.
Na kapce olivového oleje osmahneme uzeninu, dokud není křupavá. Kdo má rád cibuli, může přidat i na jemno nakrájenou cibulku, pokrmu to jen prospěje.
K uzenině přidáme špagety, promícháme a zalijeme připravenou omáčkou.
Nastrouháme trochu muškátového oříšku, pořádně promícháme a mírně provaříme, dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby dosolíme.
Spaghetti carbonara ihned podáváme a můžeme dozdobit lístky bazalky.
Možná špagety po uhlířsku na nějaký ten způsob možná, ale na spaghetti carbonara se používá pancetta, vámi opomenutý sýr pecorino a grana padano a stroužek česneku na ovonění při restovaní pancetty, nepoužívá se smetana, ano mléko. Bazalka snad jako ozdůbka na hotové jídlo, ale pažitka rozhodně ne.