Špagety zapečené s masem a lečem

Špagety zapečené s kostkami libovolného masa, zeleninovým lečem a sýrem. Výborný recept.


5.06x
120 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky. Nejlepší je hovězí maso, ale můžeme použít i vepřové nebo krůtí. Papriku nakrájíme na kousky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni vložíme na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Podlijeme a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. V tento okamžik přidáme nakrájenou slovenskou papriku, nakrájená rajčata a dusíme dále společně do úplného změknutí masa. Potom přidáme rajský protlak a dusíme odkryté již jen tak dlouho, dokud nezůstane ve směsi příliš vody. V zimním období můžeme použít místo čerstvé zeleniny směs Tompa či zeleninové lečo ve sklenici.

Během dušení masa si uvaříme v osolené vodě balíček špaget na skus. Do vymazaného pekáče rozprostřeme asi 2/3 uvařených špaget, které potom pokryjeme směsí masa a zeleniny a přikryjeme zbylými špagetami. Nakonec bohatě zasypeme strouhaným sýrem, který poklademe vločkami másla.

Špagety s masem a zeleninou zapékáme v troubě, dokud sýr nezezlátne. Už při pečení to úžasně voní!

Špagety zapečené s masem a lečem podáváme teplé jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Helča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety zapečené s masem a lečem

Zpět na recept