Špagety, olivový olej, česnek a bylinky - to jsou ingredience se kterými se dá vykouzlit dokonalé jídlo.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Petrželka3 lžíce
Panenský olivový olej1/2 hrnečku
Špagety460 g
Podle chuti
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Česnek se špetkou soli opečeme v rendlíku na olivovém oleji (z uvedeného množství ubereme 1 lžíci a uschováme k dalšímu použití) za stálého míchání na mírném ohni dozlatova a rendlík odstavíme. Česnek se nesmí spálit, protože by zhořkl. (Pokud se spálí, nezbude vám nic jiného než jej vyhodit a začít znova od začátku!)
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a povaříme v ní 2-3 minuty špagety tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.
Těstoviny pak scedíme a vrátíme do hrnce.
Čerstvé těstoviny se vaří jen krátkou dobu, můžeme však použít také sušené a dobu varu přiměřeně prodloužit. O
lej s opečeným česnekem nalijeme na špagety a promícháme. Opepříme, přidáme nakrájenou čerstvou petrželku a opět promícháme protřásáním.
Pokrm upravíme na talíře nebo do misek a ihned podáváme.