Základ výborných italských špaget známe. Tento recept má navíc cuketu a smetanu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (18x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Máslo30 g
Žloutek4 ks
Smetana2 lžíce
Cuketa250 g
Špagety320 g
Parmazán3 lžíce
Podle chuti
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Do většího hrnce dáme vařit vodu na špagety a špagety uvaříme podle návodu al dente.
Cuketu, důkladně umytou, nakrájíme na nudličky.
Žloutky rozkvedláme se smetanou, osolíme a opepříme.
Na másle v hluboké pánvi osmahneme nakrájenou slaninu pěkně do křupava. Slaninu vyjmeme a uložíme do tepla.
Do výpeku přidáme nakrájené cukety a opepříme. Restujeme několik minut a necháme stranou.
Uvařené těstoviny promícháme v hluboké míse se žloutkovou směsí a cuketami. Osobně těstoviny se žloutky a cuketami vrátím do hluboké pánve a společně vše asi minutu restuji.
Špagety alla carbonara s cuketou posypeme parmazánem, ozdobíme slaninou a můžeme servírovat jako vydatný hlavní chod.