Soufflé

Recept na nezapomenutelné čokoládové soufflé.


4.571x
45 min
6×

Ingredience

3 ksvejce
120 gmáslo
20 gkakao
100 gčokoláda
50 gcukr krupice
75 ghladká mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme společně ve větší míse. Poté přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme. Dále si rozpustíme nalámanou čokoládu. Čokoládu následně přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme. Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si odpočinula. Mezitím si připravíme vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs - například hrnečky. Nádoby vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a do nádob poté dávkujeme směs přibližně 3 cm pod okraj. Budoucí soufflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 13 - 15 minut. Důležité je, aby soufflé zůstalo uvnitř trochu tekuté. Po upečení vyklopíme soufflé na talířek. Musíme být opatrní, jelikož soufflé je velice křehké. Soufflé pak podáváme jako sladkou lahůdku ke kávě či čaji. Chutná výborně.
user-icon

autor Zůza

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Soufflé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena