Čokoládové soufflé

Recept na delikátní čokoládový moučník k odpolední svačině.


5.01x
30 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
100 gcukr krupice
2 lžícehladká mouka
210 gčokoláda s vysokým obsahem kakaa

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, dokud nezvětší objem. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Troubu předehřejeme na 195 °C a připravíme si formičky na soufflé: nejdříve je vymažeme máslem, pak vysypeme cukrem. Rozpuštěnou čokoládu přidáme ke žloutkům s cukrem a pak za stálého míchání postupně přidáváme vždy část bílků a pak část hladké mouky. Formičky naplníme do 2/3, očistíme vrchní část misky a dáme péct na 10 minut. Čokoládové soufflé podáváme jako lahodný moučník s šálkem kávy. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čokoládové soufflé

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena