Sójové karbanátky se slaninou

Sója je nejen zdravá, ale i chutná v jakékoliv úpravě. Vegetariáni vynechají slaninu.


3.095x
75 min

Postup přípravy

Sóju propláchneme, dáme do vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat. Dáme si do mísy mléko a okapanou, vymačkanou sóju smícháme s rohlíkem a společně umeleme. Zároveň si očistíme cibuli a česnek. Cibuli najemno nakrájíme a česnek prolisujeme.

Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme i nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmahnuté ingredience spolu s vejci přidáme k pomleté směsi sóji a rohlíků, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme. Ještě přidáme trochu vegety. Záleží na chuti.

Z připravené směsi děláme malé karbanátky, které obalujeme nejdřív v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance a po obou stranách je smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Sójové karbanátky se slaninou podáváme s bramborovou kaši a se zeleninovým salátem. Také je můžeme podávat s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójové karbanátky se slaninou

Zpět na recept