Nejdříve si připravíme těsto a mezitím si předehřejeme troubu na 175 °C.
Máslo utřeme do pěny, do které postupně přidáváme žloutky, cukr a vodu. Prášek do pečiva promícháme s moukou a prosijeme. Pak po lžících jemně vmícháme do žloutkové hmoty.
Obě dortové formy vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a vždy polovinu těsta rozetřeme na dno. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Pak formy uvolníme a korpusy necháme na dnech forem vychladnout.
Než korpusy na sněhový dort zchladnou, připravíme si bezé. Bílky ušleháme do tuhého sněhu do kterého pak zašleháváme pozvolna krystalový cukr. Krém pak ještě chvíli šleháme. Nakonec velmi opatrně vmícháme moučkový cukr tak, aby sníh nezřídl. Sněhovou hmotu naneseme na oba důkladně vystydlé korpusy a posypeme mandlovými plátky. Oba korpusy zapékáme opět při stejné teplotě dalších 15 minut, až začne povrch bezé zlátnout.
Blumy omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a necháme oschnout.
Jeden korpus dáme na dortový podnos a celý poklademe půlkami blum. Smetanu se ztužovači a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a natřeme ji na blumy. Druhým korpusem sněhový dort s blumami uzavřeme a vychladlý podáváme.