Lehká, zdravá a chutná večeře nebo oběd z krůtího masa.
směs | |
---|---|
400 g | krůtí maso |
2 ks | cibule |
0.5 hrnku | olej |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | mletý pepř |
1 lžička | mletý kmín |
4 stroužky | česnek |
podle potřeby | |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
2 lžíce | majoránka |
500 ml | voda |
3 lžíce | hladká mouka |
příloha | |
2 hrnky | rýže |
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji, přidáme maso, orestujeme a necháme zatáhnout. Přidáme mletý kmín, česnek, majoránku a sladkou papriku, dobře promícháme. Zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec zaprášíme hladkou moukou, povaříme a podle potřeby dochutíme.
Krůtí guláš podáváme s rýží, ale vhodnou přílohou budou i těstoviny.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena