Snadné domácí koblihy

Nenáročný recept na výborné koblihy ke snídani nebo svačině.


4.08x
60 min
1×

Postup přípravy

Z hladké mouky, mléka, žloutku, cukru, vanilkového cukru, droždí a špetky soli připravíme hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout.

Těsto potom rozválíme na lince nebo válu pomocí válečku na plát. Za pomoci jakékoliv kulaté formičky vykrájíme kolečka. Na polovinu dodáme náplň podle chuti - džem, marmeládu, povidla, pečené maso apod. Druhým kolečkem náplň přikryjeme a vytvoříme koblihu.

Koblihy naskládáme na pečící papír nebo plech potřený máslem a necháme kynout asi 20 minut. Během kynutí zapneme troubu na horní a dolní ohřev (nebo i jen spodní či horkovzduch) a teplotu nastavíme na asi 180 °C.

Domácí koblihy pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova v předehřáté troubě. Poté koblihy z trouby vyndáme, potřeme máslem s rumem, pocukrujeme cukrem moučka a počkáme na vystydnutí.

Snadné domácí koblihy podáváme kdykoliv je chuť.
user-icon

autor Pepalaun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snadné domácí koblihy

Zpět na recept