Zkuste to bez smažení: Recept na koblihy pečené v troubě

Zkuste to bez smažení: Recept na koblihy pečené v troubě

Koblihy - kynuté pečivo, které tepelně upravujeme smažením. To však nemusí být pravidlem. My si je dnes podle FOTORECEPTU upečeme v troubě a budou stejně dobré.

156616×

Koblihy na jiný způsob

Mnoho dětí miluje koblihy. Ale také mnoho maminek toto pečivo zavrhuje, důvodem je způsob přípravy a obsah oleje. S námi dnes vyzkoušíte koblihy bez smažení, které jsou velmi chutné. Není to žádná věda a s přípravou těsta nám opět pomůže domácí pekárna.

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

1) I v případě přípravy těsta na koblihy začínáme mlékem.

Na jednoduchou dávku budeme potřebovat 250 ml.

2) Druhou surovinou je 1 žloutek.

3) Jako další přidáme 50 g másla.

4) Nesmíme zapomenout na špetku soli.

5) Nyní do domácí pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.

6) Předposlední surovinou je 40 g cukru moučka.

7) Poslední a velmi důležitou surovinou je celá kostka čerstvého droždí.

8) V tomto pořadí dáme vše do míchací nádoby a tu pak nastavíme na program "Příprava těsta".

9) Vypracované a vykynuté těsto si přendáme na vál a rozdělíme na dvě poloviny.

10) Z poloviny těsta vyválíme tenký plát a nejlépe pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.

11) Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

12) Pomocí lžičky klademe doprostřed každého kolečka kopeček tužšího džemu.

13) Z druhé poloviny těsta také vyválíme tenký plát a vykrájíme stejná kolečka. Ta pak přiklápíme na základní kolečka s džemem a palci dobře přimáčkneme okraje kolem dokola.

Troubu rozehřejeme na 170 °C. Koblihy pečeme přibližně 13 minut. Před pečením koblihy ničím nepotíráme!

14) Mezitím si rozpustíme kousek másla a připravíme moučkový cukr.

15) Upečené a ještě horké koblihy potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem.

17) Koblihy pečené v troubě jsou zdravější než ty smažené v oleji, přitom jsou velmi dobré.



Další recepty na koblihy najdete pěkně pohromadě zde 

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.

Tvarohové

Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Masopustní

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena