Koblihy na jiný způsob
Mnoho dětí miluje koblihy. Ale také mnoho maminek toto pečivo zavrhuje, důvodem je způsob přípravy a obsah oleje. S námi dnes vyzkoušíte koblihy bez smažení, které jsou velmi chutné. Není to žádná věda a s přípravou těsta nám opět pomůže domácí pekárna.
Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem
1) I v případě přípravy těsta na koblihy začínáme mlékem.
Na jednoduchou dávku budeme potřebovat 250 ml.
2) Druhou surovinou je 1 žloutek.
3) Jako další přidáme 50 g másla.
4) Nesmíme zapomenout na špetku soli.
5) Nyní do domácí pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.
6) Předposlední surovinou je 40 g cukru moučka.
7) Poslední a velmi důležitou surovinou je celá kostka čerstvého droždí.
8) V tomto pořadí dáme vše do míchací nádoby a tu pak nastavíme na program "Příprava těsta".
9) Vypracované a vykynuté těsto si přendáme na vál a rozdělíme na dvě poloviny.
10) Z poloviny těsta vyválíme tenký plát a nejlépe pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.
11) Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
12) Pomocí lžičky klademe doprostřed každého kolečka kopeček tužšího džemu.
13) Z druhé poloviny těsta také vyválíme tenký plát a vykrájíme stejná kolečka. Ta pak přiklápíme na základní kolečka s džemem a palci dobře přimáčkneme okraje kolem dokola.
Troubu rozehřejeme na 170 °C. Koblihy pečeme přibližně 13 minut. Před pečením koblihy ničím nepotíráme!
14) Mezitím si rozpustíme kousek másla a připravíme moučkový cukr.
15) Upečené a ještě horké koblihy potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem.