Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

Koblihy - kynuté pečivo, které tepelně upravujeme smažením. To však nemusí být pravidlem. My si je dnes podle FOTORECEPTU upečeme v troubě a budou stejně dobré.

153600×

Koblihy na jiný způsob

Mnoho dětí miluje koblihy. Ale také mnoho maminek toto pečivo zavrhuje, důvodem je způsob přípravy a obsah oleje. S námi dnes vyzkoušíte koblihy bez smažení, které jsou velmi chutné. Není to žádná věda a s přípravou těsta nám opět pomůže domácí pekárna.

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

1) I v případě přípravy těsta na koblihy začínáme mlékem.

Na jednoduchou dávku budeme potřebovat 250 ml.

2) Druhou surovinou je 1 žloutek.

3) Jako další přidáme 50 g másla.

4) Nesmíme zapomenout na špetku soli.

5) Nyní do domácí pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.

6) Předposlední surovinou je 40 g cukru moučka.

7) Poslední a velmi důležitou surovinou je celá kostka čerstvého droždí.

8) V tomto pořadí dáme vše do míchací nádoby a tu pak nastavíme na program "Příprava těsta".

9) Vypracované a vykynuté těsto si přendáme na vál a rozdělíme na dvě poloviny.

10) Z poloviny těsta vyválíme tenký plát a nejlépe pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.

11) Kolečka přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

12) Pomocí lžičky klademe doprostřed každého kolečka kopeček tužšího džemu.

13) Z druhé poloviny těsta také vyválíme tenký plát a vykrájíme stejná kolečka. Ta pak přiklápíme na základní kolečka s džemem a palci dobře přimáčkneme okraje kolem dokola.

Troubu rozehřejeme na 170 °C. Koblihy pečeme přibližně 13 minut. Před pečením koblihy ničím nepotíráme!

14) Mezitím si rozpustíme kousek másla a připravíme moučkový cukr.

15) Upečené a ještě horké koblihy potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem.

17) Koblihy pečené v troubě jsou zdravější než ty smažené v oleji, přitom jsou velmi dobré.



Další recepty na koblihy najdete pěkně pohromadě zde