Snadné čokoládové muffiny

Rychlý recept na jemné čokoládové muffiny.


3.06x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Změklé máslo, cukr a vejce ušleháme, aby se cukr rozpustil. Dále přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec přidáme mléko, čokoládu pokrájenou na malé kousky a vše ještě jednou promícháme.

Trochu jsme recept vylepšili. Do jedné varianty jsme přidali holandské kakao, vanilkový extrakt, nastrouhanou pomerančovou kůru a čokoládu Merci s příchutí bourbon vanille. Na vrchu jsem čokoládu rozpustila, je to super sladká bomba.

Druhá verze je s Merci coffee a cream a čoko také rozpuštěná na vrchu. Merci je hodně sladká, takže doporučuji ubrat trochu cukru. Ke stížnostem na to, že je těsto málo řídké, je důležité použít kvalitní máslo a nechat ho opravdu změknout, vybrat větší vejce a mít klasickou hlubokou lžíci na mléko. Pak je těsto akorát vláčné a lžící se dá krásně rozdělit do košíčků.

Formu na muffiny naplníme směsí a dáme péct. Upečené čokoládové muffiny necháme vychladnout a můžeme podávat.

Snadné čokoládové muffiny podáváme jako výborný zákusek.
user-icon

autor ajka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Snadné čokoládové muffiny

Zpět na recept