Do mísy prosejeme mouku se sušeným droždím a solí a promícháme. Do základu pomalu při míchání přiléváme vlažnou vodu s olivovým olejem a rukama vypracujeme elastické těsto.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou vyválíme na velice tenké kolo velikosti pánve (28 cm).
Kvalitní pánev přikryjeme poklicí a necháme dobře rozehřát. Do vařicí pánve vložíme pizzu, teplotu snížíme a pánev přikryjeme. Z každé strany opékáme asi 2 - 3 minuty, ale dáme pozor, ať pizzu nepřipálíme.
Po opečení rozetřeme na pizzu slabou vrstvu rajčatového suga a posypeme nastrouhanou mozzarellu. Pánev opět uzavřeme a pomaličku dopékáme dalších asi 10 minut. Tímto způsobem připravíme i druhou pizzu.
Snadná pizza z pánve se podává teplá posypaná oreganem.