Osvědčený recept na chutnou marmeládu z čerstvých broskví.
Hodnocení
4.7
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Kyselina citronová
Ostatní
Broskev1 kg
Želírovací cukr500 kg
Postup přípravy
Jednotlivé broskve postupně na několik vteřin ponoříme do vroucí vody, zchladíme a sloupneme slupku, která se změnami teploty uvolní.
Plody rozřízneme, vypeckujeme a potom nakrájíme na malé kousky.
Ve větším hrnci broskve rozmixujeme, posypeme želírovacím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme nejméně 5 minut.
Trochu marmelády nabereme na lžičku, kápneme na studený porcelánový talířek a zjistíme tak, zda dobře tuhne. Pokud je marmeláda příliš tekutá, přidáme malé množství kyseliny citronové.
Připravené čisté zavařovací skleničky spolu s víčky vypláchneme vroucí vodou a tím je sterilizujeme.
Potom skleničky naplníme hotovou horkou marmeládou, ihned pevně uzavřeme víčkem a sklenici obrátíme dnem vzhůru.
Marmeládu necháme při pokojové teplotě zchladnout. Broskovou marmeládu skladujeme v suchu a temnu.
Snadnou broskvovou marmeládu používáme podle chuti k přípravě různých moučníků nebo jen podáváme na chlebu či pečivu.