Smetanový cheesecake s malinovým přelivem

Vláčný smetanový moučník ozdobený malinovým přelivem. Recept na lahodný zákusek ke svačině.


5.06x
1×

Postup přípravy

Sušenky (ideální jsou esíčka) rozdrtíme na drobky – můžeme je rozmixovat v mixéru nebo je dáme do igelitového pytlíku a rozmačkáme válečkem. Drobkovou směs v míse zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme.

Hotovou hmotu rovnoměrně rozložíme do nevymazané formy a stlačíme dohladka, například obrácenou skleničkou.

Smícháme ingredience na náplň, vlijeme na základ a necháme hodinu péct při teplotě 150 °C. Upečený dort má střed i okraje pevné. Vyzkoušíme špejlí – budou lepit, ale nesmí téct.

Hotový dort necháme chvíli odpočinout a připravíme polevu. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme na dort a uhladíme. Dáme zapéct na dalších 10 minut.

Smetanový cheesecake podáváme vychlazený a jednotlivé porce přelijeme malinovou omáčkou.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový cheesecake s malinovým přelivem

Zpět na recept