Smetanové kuře na paprice

Tradiční česká omáčka podávaná s knedlíky či těstovinami.


3.3183x
60 min
3×

Postup přípravy

Kuře očistíme a omyjeme. Pak jej vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. KUře musí být celé ponořené. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu přidáme ke kuřeti. Vsypeme pepř, nové koření a bobkový list. Vše osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen snížíme a kuře uvaříme doměkka.

UVařené kuře necháme ve vývaru vychladnout. Kůži stáhneme, maso obereme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm pomalu osmahneme. Vsypeme maso, zaprášíme jej paprikou a promícháme. Ihned podlijeme asi 250 ml vývaru z kuřete, podle chuti osolíme, přikryjeme poklicí a asi 10 minut vše dusíme.

Z omáčky vybereme maso a šťávu necháme vysmahnout. Omáčku zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Vše důkladně promícháme. Pak vlijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Ještě ji krátce povaříme a můžeme servírovat.

Smetanové kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Další recepty na kuře na paprice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové kuře na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká