Smetanová rybízová bublanina

Recept na nadýchanou bublaninu. Rybíz jsem použila z maminčiny zahrádky.


4.413x
60 min
1×

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, smetanu, olej a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto opravdu dobře vymícháme, dokud se nám nezačnou dělat bublinky.

Rybíz otrháme ze stonků, propláchneme a necháme důkladně okapat.

Z mouky, másla a cukru si prsty rozžmouláme drobenku.

Těsto na bublaninu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (vymazaný a vysypaný) a posypeme rybízem. Posypeme drobenkou.

Smetanovou rybízovou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě.

Po upečení nakrájíme rybízovou bublaninu na kostky a podáváme nejlépe ještě vlažnou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová rybízová bublanina

Zpět na recept