Smetanová krůtí polévka se špenátem

Polévka vonící čerstvou zeleninou báječné chuti.


2.968x
30 min

Ingredience

1.5 lžíceolej
sůl
1 ksžloutek
375 gšpenát
100 gšalotka
60 ghladká mouka
mletý bílý pepř
250 mlsmetana ke šlehání
60 grostlinný tuk
250 mlsuché bílé víno
1 ldrůbeží vývar
350 gkrůtí řízky

Postup přípravy

Šalotku omyjeme, oloupeme a jemně posekáme. Z řízků nakrájíme nudličky.

V hrnci rozpálíme olej a maso v něm opečeme. Osolíme, opepříme a dáme do misky.

K oleji přidáme tuk, šalotku a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a když zezlátne, přilijeme za stálého míchání vývar. Potom přidáme víno, 2 dl smetany, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme.

Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Spolu s masem jej vložíme o polévky a 3 minutky povaříme.

Žloutek rozkvedláme se zbytkem smetany, vlijeme do polévky a hned odstavíme z vařiče. Dosolíme, dopepříme.

Hotovou polévku ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová krůtí polévka se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena