Smažený vepřový jazyk

Dnes již málo připravovaný pokrm.


5.014x
90 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
1 ksvepřový jazyk

podle potřeby

olej
strouhanka
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, vaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké plátky. Plátky můžeme osolit a opepřit nebo jemně posypat kořením na čínu. Obalíme v trojobalu a rychle usmažíme. Usmažené protáhneme ve zbytku rozšlehaného vejce z obalování a znovu usmažíme. Smažený vepřový jazyk podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky.
user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený vepřový jazyk

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena