Zkuste si řapíkatý celer připravit smažený, je velmi zajímavý.
Hodnocení
3.5
/ 5 (79x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Citron1/2 ks
Mletý pepř
Olej na smažení
Řapíkatý celer450 g
Trojobal
Vejce3 ks
Strouhanka60 g
Postup přípravy
Očištěné a omyté řapíky celeru nakrájíme na 7 cm dlouhé dílky, které uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a zakapeme citronem.
Potom je osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové položíme na papírové utěrky, odsajeme přebytečný tuk.
Smažený řapíkatý celer podáváme s vařeným bramborem.
Je to dobré, dnes jsem je smažila a oběd pro 4 vynikající! Křupavé a nesmí se šetřit solí, aby nebyly mdlé. Akorát neodsávám tuk na ubrousku, takže je to poměrně syté, stačí 5 - 6 malých kousků a jste po obědě. V týdnu vyzkouším i další 2 recepty s řapíkatým celerem - jako příloha a zapečené s parmazánem. Měli je v Kauflandu ve slevě balíček za 4,90:) a ještě jsem je nikdy nejedla, tak to vyzkoušíme při jednom.
jcenda
Doporučuji
zejména, když získáte "akční" řapíkatý celer a pak nevíte jak ho zužitkovat, jednoduchá a rychlá příprava, chutné a možná i zdravé