Smažený lilek

Lilek smažený ve vinném těstíčku a podávaný s bazalkovým tvarohem.


4.19x
60 min
1×

Ingredience

sůl
2 ksmladý lilek

příloha

2 stroužkyčesnek
sůl
1 svazečekbazalka
1.5 kostkytvaroh
bílý pepř
1 kelímekzakysaná smetana

těstíčko

sůl
2 ksvejce
125 mlbílé víno
75 ghladká mouka

na ozdobu

1 kscitron
4 lístkybazalka

podle potřeby

tuk na smažení
hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Mouku, vejce, víno a sůl utřeme dohladka. Připravené těstíčko necháme 20 minut odpočinout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvaroh rozmícháme se smetanou i česnekem a dochutíme solí i pepřem. Bazalku propláchneme, osušíme, lístky nadrobno nasekáme a vmícháme do tvarohu. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Plátky lilku osolíme a necháme potit, dokud nezačnou pouštět vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou a obalíme v mouce. Rozpálíme tuk a plátky lilků namáčíme do vinného těstíčka, necháme trošku okapat a pak je smažíme dozlatova. Osmažené lilky necháme na papírové utěrce osušit. Smažený lilek podáváme zdobený čerstvou bazalkou a plátky citronu. Bazalkový tvaroh podáváme zvlášť. Výborným doplňkem je čerstvý bílý chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažený lilek

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena