Smažený květák se sýrem

Květák, tvrdý sýr, bílé víno - to vše najdete v tomto receptu.


2.812x
30 min
1×

Postup přípravy

Očištěný květák vložíme do osolené vařící vody a povaříme zhruba 5 - 10 minut. Poté květák vyjmeme, necháme okapat a rozebereme na růžičky, které pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a posypeme polovinou dávky strouhaného sýra.

Takto připravený květák obalíme ve vejcích, která jsme rozšlehali se zbylým strouhaným sýrem a bílým vínem. Nakonec květák obalíme ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený květák se sýrem

Zpět na recept