Smažený kapr s česnekem

Na vánoční stůl tradičně patří smažený kapr. Zkusme si ho připravit s chutí česneku.


4.249x
30 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
8 porcíkapr

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
drcený kmín

trojobal

2 ksvejce
hladká mouka
strouhaná houska

na ozdobu

citron
zelená petrželka

Postup přípravy

Porce z očištěného kapra omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Maso potřeme česnekem, okmínujeme, zakápneme olejem a necháme čtvrt hodiny odležet v chladu. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na plátky.

Jednotlivé porce kapra obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Smaženého kapra s česnekem podáváme s bramborovým salátem. Zdobíme plátkem citronu a zelenou petrželkou.

Poznámka: Na Vánoce počítáme s 2 porcemi kapra na osobu.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený kapr s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty