Smažené zelí

Recept na dobrou přílohu k masu a knedlíkům.


4.69x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí nakrájíme také nadrobno. Hlávka musí být tvrdá. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na sádle dorůžova. Poté přidáme nadrobno nakrájené zelí. Zelí trochu podlijeme, aby lépe pustilo vodu. Dále přidáme sůl a cukr. Potom zelí smažíme, dokud se všechna voda neodpaří a nezačne tmavnout. Počítejme s tím, že zelí ztratí víc jak polovinu svého objemu. Dochutíme solí, cukrem a pro vůni mletým pepřem. Smažené zelí podáváme jako chutnou přílohu například k pečenému masu a knedlíkům.
user-icon

autor pacik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena