Smažené žampiony s nivou

Recept, na který je potřeba jen málo surovin, ale bude se hodit trocha šikovnosti.


5.02x
30 min

Postup přípravy

Žampiony dobře očistíme, odlomíme nožičky a vrchní slupku sloupneme pomocí příborového nože. Opatrně vydlabeme. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s prolisovaným česnekem a trochou pepře.

Připravíme si trojobal - rozšlehaná osolená vejce, hladkou mouku a strouhanku.

Jednotlivé kloboučky naplníme nivou a vždy dva spojíme naplněnou stranou k sobě. Po stranách upevníme párátky. Plněné žampiony nivou obalujeme v klasickém trojobalu a poté smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Smažené žampiony s nivou podáváme s vařenými brambory a doplníme zelenou bylinkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené žampiony s nivou

Zpět na recept