Vaření.czReceptySmažené vepřové kapsičky

Smažené vepřové kapsičky

Recept na smažené řízečky plněné pikantním máslem.


4.258x
45 min
9×

Ingredience

4 plátkyvepřová kýta

náplň

3 stroužkyčesnek
100 gmáslo
3 lžícepetrželová nať
1 ksčervená feferonka

podle chuti

sůl
barevný pepř
mletý černý pepř

trojobal

vejce
hladká mouka
strouhaná houska

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Plátky masa očistíme, osušíme, tence rozklepeme, potřeme olejem, osolíme a necháme odležet. Připravíme si náplň. Máslo necháme změknout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou feferonku zbavíme semínek a velmi jemně usekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nakrájíme najemno. Máslo utřeme se solí, barevným pepřem, česnekem a nakrájenou papričkou. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a máslo necháme ztuhnout. Tuhé máslo nakrájíme na větší kostičky. Na plátky masa klademe ztuhlé kostky másla. Maso přeložíme a spojíme párátky nebo jehlami a obalíme v trojobalu. Vepřové kapsičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Smažené vepřové kapsičky plněné pikantním máslem podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené vepřové kapsičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena