Smažené tykvičky

Zdravé zeleninové řízečky.


3.01083x
20 min

Ingredience

2.5 dlolej
sůl
3 ksvejce
150 gstrouhanka
800 gtykve
100 ghrubá mouka

Postup přípravy

Mladé tykvičky dobře omyjeme. Odřízneme jim oba konce, ale neloupeme je. Tykvičky nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.

Tykvičky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme je po obou stranách na horkém oleji dozlatova.

Smažené tykvičky podáváme buď jako přílohu anebo samostatně. Můžeme posypat strouhaným sýrem a polít tatarskou omáčkou. Smažené tykvičky podáváme teplé.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené tykvičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.