Smažené skořicové ocásky

Rychlou sladkou chuťovku se skořicovou příchutí podáváme teplou ke kávě nebo čaji.


4.654x
35 min
3×

Postup přípravy

Moučkový cukr promícháme s mletou skořicí.

Mléko, máslo, cukr a sůl vložíme do rendlíku a přivedeme k varu. Potom přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, které se nechytá stěn.

Těsto necháme zpola vychladnout a potom vmícháme citronovou kůru a zapracujeme jedno vejce po druhém. Těstem naplníme cukrářský sáček, kterým na rozpáleném oleji tvoříme proužky ocásky a smažíme zprudka dorůžova.

Usmažené skořicové ocásky obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme ještě teplé ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené skořicové ocásky

Zpět na recept