Smažené králičí závitky

Recept na marinované králičí závitky jemně ochucené divočinou, plněné slaninou a smažené v trojobalu. Pokrm je vhodný i pro sváteční příležitost.


4.620x
45 min

Ingredience

1 lžičkahořčice
2 lžícečervené víno
100 ganglická slanina
400 gfilety z králíka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
1 špetkakořenící směs divočina

na obalení

vejce
hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Jemné králičí filety očistíme, tence naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do přiměřeně velké plastové krabice, zalijeme vínem a olejem. Směs ochutíme kořením divočina a lžičkou hořčice. Krabici uzavřeme a protřepeme.Takto připravené maso odložíme alespoň na 3 hodiny do chladu.

Jednotlivé králičí filety osušíme, poklademe slaninou a smotáme do závitku, který spojíme jehlou nebo špejlí. Závitky obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

Smažené králičí závitky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Vhodným doplňkem je zeleninový salát nebo kompot.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené králičí závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.