Smažené kosmatice

Nedávno zde na vaření vyšel článek o černém bezu. Toto je pokrm připravovaný z květů černého bezu.


3.290x
45 min
1×

Postup přípravy

Květy černého bezu opláchneme a necháme důkladně okapat.

V míse rozmícháme mouku s vínem, mlékem a špetkou soli a vejci tak, aby vzniklo těstíčko.

Květy postupně namáčíme v těstíčku, klademe do rozpáleného tuku, pak sestřihneme stopku až u květu a smažíme z obou stran dozlatova.

Osmažené kosmatice posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené kosmatice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.