V osolené a mírně okyselené vodě uvaříme oloupané kedlubny do poloměkka. Vyjmeme je a nakrájíme na středně silné plátky.
Kedlubny obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Smažené kedlubny podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Přidáme zeleninový salát.
Je to vynikající já jsem to dělával ve své restauraci ale trochu jinak mělo to ůspěch. Teď jsem to zkusil takhle a je to změna takže si to zákazníci také oblíbili :).
BABČA
Jednoduchost, ale paráda
Pane Jiří,
protože zeleninové pokrmy mám velice ráda, musím tento Váš recept hodnotit velice kladně. Vlastně i můj manžel má rád např. i řízky z celeru. Jen trochu váhám, když přidám ocet, jestli se ve finále neprojeví kyselost. Neumím si to dost dobře představit.