Smažené hranolky z kapra

Recept na pikantní marinované hranolky z kapra.


4.610x
35 min

Ingredience

600 gkapr
1 lžícedijonská hořčice
1-2 lžičkymletý zázvor
1 hrstčerstvá petrželka
2-3 lžíceústřicová omáčka

nálev

3 stroužkyčesnek
350 voda
3-4 listybobkový list
3 kuličkynové koření
3 kskardamom
100 mlbílé suché víno
10 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Polovinu kapra o váze asi 600 g očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Spolu i s kůží rybu nakrájíme na nudličky asi 1 - 1,5 cm široké a lehce osolíme. Připravíme si nálev. Vodu smícháme s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, kardamom a oloupané stroužky česneku. Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na 1/3. Pak nálev odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý nálev přecedíme a vmícháme dijonskou hořčici, sušený zázvor a ústřicovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme osušené nudličky kapra a jemně usekanou petrželku. Vše promícháme a necháme alespoň 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat. Potom rybí maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Opečené hranolky z kapra necháme okapat na papírové utěrce a podáváme. Smažené hranolky z kapra podáváme s nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.

6 skvělých receptů na bramborový salát


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené hranolky z kapra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena