Smažené hranolky z kapra

Recept na pikantní marinované hranolky z kapra.


4.610x
35 min

Postup přípravy

Polovinu kapra o váze asi 600 g očistíme, omyjeme, osušíme a vykostíme. Spolu i s kůží rybu nakrájíme na nudličky asi 1 - 1,5 cm široké a lehce osolíme.

Připravíme si nálev. Vodu smícháme s vínem, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, kardamom a oloupané stroužky česneku. Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na 1/3. Pak nálev odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý nálev přecedíme a vmícháme dijonskou hořčici, sušený zázvor a ústřicovou omáčku.

Do takto připravené marinády vložíme osušené nudličky kapra a jemně usekanou petrželku. Vše promícháme a necháme alespoň 3 hodiny (nejlépe však přes noc) marinovat.

Potom rybí maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Opečené hranolky z kapra necháme okapat na papírové utěrce a podáváme.

Smažené hranolky z kapra podáváme s nejrůznějšími dipy a zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.

6 skvělých receptů na bramborový salát

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené hranolky z kapra

Zpět na recept