Víte, že smažený kapr je vhodný na váš stůl kdykoliv, nejen o vánocích? Připravte si filety, odstraníte tak maximum kostí a kapr zachutná nejen vám.
Hodnocení
3.2
/ 5 (79x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
sůl
1 ks
kapr
olej na smažení
mletý černý pepř
na obalení
2 ks
vejce
300 g
strouhanka
200 g
hladká mouka
příloha
brambory
Postup přípravy
Vykuchaného a dobře očištěného kapra nařízneme po páteři a filetovacím nožem maso seřízneme podél žeberních kostí. Odstraníme ploutve.
Získané filety naporcujeme, dobře osolíme a opepříme a necháme je chvíli uležet.
Připravené porce obalíme v trojobalu, smažíme je v rozpáleném oleji.
Smažené filé z kapra podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.