Smažené bramborové krokety

Recept na smažené krokety plněné směsí z rybího filé. Kroketky jsou výborné jako chuťovka, hodí se i jako příloha k zeleninovým salátům.


4.840x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybí filé lehce rozmrazíme, omyjeme, potřeme sardelovou pastou a nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Brambory oloupeme, vypereme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slité brambory rozložíme na papírové utěrky, aby se co nejvíce odpařily. Studené brambory nastrouháme, případně prolisujeme.

Náplň: Na másle zpěníme cibulku s česnekem, vložíme filecí kostičky a za stáleho míchání je na středním ohni pečeme, dokud nezměknou. Nakonec vmícháme usekanou petrželovou nať, připepříme a podle chuti přisolíme. Náplň necháme vystydnout.

Těsto: Studené brambory osolíme, opepříme a smícháme s vejcem a nastrouhaným sýrem ve vláčné těsto.

Na válu posypaném strouhanou houskou uděláme z těsta váleček o průměru asi 4 - 5 cm. Nakrájíme ho na kolečka 2 cm silná, která trochu roztlačíme a plníme vychladlou náplní. Vytvarujeme válečky, které omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

Takto připravené krokety prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jednodušší je však použít fritovací hrnec.

Smažené bramborové krokety podáváme se zeleninou, kečupem nebo dresinkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené bramborové krokety

Zpět na recept