Smažené bramborové krokety

Recept na smažené krokety plněné směsí z rybího filé. Kroketky jsou výborné jako chuťovka, hodí se i jako příloha k zeleninovým salátům.


4.840x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybí filé lehce rozmrazíme, omyjeme, potřeme sardelovou pastou a nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Brambory oloupeme, vypereme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slité brambory rozložíme na papírové utěrky, aby se co nejvíce odpařily. Studené brambory nastrouháme, případně prolisujeme.

Náplň: Na másle zpěníme cibulku s česnekem, vložíme filecí kostičky a za stáleho míchání je na středním ohni pečeme, dokud nezměknou. Nakonec vmícháme usekanou petrželovou nať, připepříme a podle chuti přisolíme. Náplň necháme vystydnout.

Těsto: Studené brambory osolíme, opepříme a smícháme s vejcem a nastrouhaným sýrem ve vláčné těsto.

Na válu posypaném strouhanou houskou uděláme z těsta váleček o průměru asi 4 - 5 cm. Nakrájíme ho na kolečka 2 cm silná, která trochu roztlačíme a plníme vychladlou náplní. Vytvarujeme válečky, které omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

Takto připravené krokety prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jednodušší je však použít fritovací hrnec.

Smažené bramborové krokety podáváme se zeleninou, kečupem nebo dresinkem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené bramborové krokety

Zpět na recept