Vaření.czReceptySmažené bramborové knedlíčky

Smažené bramborové knedlíčky

Kynuté bramborové knedlíčky smažíme na oleji a podáváme k masitým nebo zeleninovým pokrmům.


4.329x
90 min
1×

Ingredience

0.5 lžičkycukr
1 ksvejce
600 gbrambory
250 mlmléko
1.5 lžícesádlo
30 gdroždí
150 gpolohrubá mouka
300 gdětská krupička

podle potřeby

olej
sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s dětskou krupičkou a osolíme. Do poloviny vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. V druhé polovině mléka rozšleháme vejce. Sádlo rozpustíme. Prolisované brambory rozprostřeme a zasypeme směsí krupičky s moukou. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko s vejcem, vzešlý kvásek. Spolu s tekutým sádlem vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou a necháme vykynout. Ze vzešlého těsta tvoříme pomocí lžíce namočené v tuku knedlíčky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Smažené bramborové knedlíčky podáváme jako přílohu, zejména k pokrmům s omáčkou, jako jsou například guláše, paprikáše, ale i zeleninová leča.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené bramborové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena