Slovenský pekáček

Z trouby rovnou na stůl, zapečené brambory, maso, zelenina a k tomu třeba salát z červené řepy. Velmi chutný recept.


5.013x
120 min
3×

Ingredience

50 gslanina
4 ksvejce
1 lžícepetrželka
750 gbrambory
1 ksbrokolice
1 kskvěták
350 gkuřecí prsa
1 hrneksmetana na vaření

podle chuti

sůl
vegeta
grilovací koření

na ozdobu

1 hrstparmazán

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Květák i brokolici rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na menší plátky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a krátce ho osmahneme na slanině nakrájené na kousky. Pekáč vymažeme tukem, na dno vyskládáme brambory, osolíme a dáme na ně růžičky květáku a brokolice. Okořeníme vegetou, přidáme osmahnuté kuřecí maso se slaninou, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a znovu opakujeme vrstvy. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, osolíme a přikryjeme alobalem. Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme bez alobalu ještě 15 minut. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Slovenský pekáček podáváme se salátem podle chuti. My rádi podáváme pekáček se salátem z červené řepy.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenský pekáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena