Slovenský pekáček

Z trouby rovnou na stůl, zapečené brambory, maso, zelenina a k tomu třeba salát z červené řepy. Velmi chutný recept.


5.013x
120 min
3×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Květák i brokolici rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na menší plátky. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a krátce ho osmahneme na slanině nakrájené na kousky.

Pekáč vymažeme tukem, na dno vyskládáme brambory, osolíme a dáme na ně růžičky květáku a brokolice. Okořeníme vegetou, přidáme osmahnuté kuřecí maso se slaninou, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a znovu opakujeme vrstvy.

Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, osolíme a přikryjeme alobalem.

Pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme bez alobalu ještě 15 minut. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.

Slovenský pekáček podáváme se salátem podle chuti. My rádi podáváme pekáček se salátem z červené řepy.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenský pekáček

Zpět na recept