Slovenské fazole

Výborná rychlovka ze směsi zeleniny.


4.1102x
45 min

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na širší nudličky. Kostičky oloupané cibule osmažíme lehce na oleji. Na cibulku přidáme pokrájená rajčata a papriky, krátce restujeme. Přidáme sůl a pepř. Pečlivě promícháme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou, pak ještě tak na 5 minut povaříme odkryté. V jiném hrnci si uvaříme doměkka vyloupané fazole. Když jsou úplně měkké, přidáme je do směsi z rajčat a paprik. Ještě asi 10 minut necháme společně probublat. Pak přidáme pár lžic kečupu podle vlastní chuti a odstavíme. Hotovou horkou směs plníme do sklenic, pevně uzavřeme a sterilujeme 15 minut. Slovenské fazole v zimě stačí prohřát a podávat s pečivem. Pokud si slovenské fazole vylepšíme uzeninou a vajíčkem, určitě si pochutnáme také. Fazole budou rychleji uvařené, když použijeme papiňák.
user-icon

autor Verýsek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenské fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena