Slovenská pochoutka

Maso se zeleninou a bramborovými placičkami.


3.214x
90 min
2×

Ingredience

sůl
80 gtuk
350 gcibule
350 gvepřová kýta
1 lžičkamletá sladká paprika
2 kssterilované feferonky
400 ghovězí maso zadní
350 gsterilované žampiony bez nálevu

těsto

sůl
2 ksvejce
450 gbrambory
120 ghladká mouka

Postup přípravy

Opláchnuté hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné kousky.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na připraveném základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka. Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby dochutíme solí a vše krátce podusíme.

Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Brambory jemně nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou hladkou mouku, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Těsto rozválíme a kulatým tvořítkem asi 6 cm v průměru vypícháme placičky, které pak na horkém tuku opečeme dozlatova.

Při pokládání klademe na talíř vždy 2 opečené placičky a úhledně je přelijeme masovou směsí.
Vhodnou přílohou ke slovenské pochoutce jsou různě upravené zeleninové saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenská pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská