Tradiční dobrota na způsob bramboráku, rozhodně jídlo, které si zamilujete!
těsto | |
---|---|
3 kg | brambory |
20 dkg | sádlo |
3-4 ks | cibule |
300 g | kroupy |
3 ks | vejce |
100 g | hrubá mouka |
3 dl | mléko |
500 g | uzené maso |
podle chuti | |
2 lžičky | sůl |
2 špetky | mletý pepř |
podle potřeby | |
2 lžičky | kmín |
2 lžíce | majoránka |
5 stroužků | česnek prolisovaný |
Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme na sádle, poté vsypeme do brambor, přidáme propláchnuté kroupy, není potřeba je dopředu uvařit, dále vejce, mléko, hrubou mouku, přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín a česnek, důkladně promícháme a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Jednotlivé vrstvy prokládáme uzeným masem nakrájeným na kostky nebo proužky.
V rozpálené troubě pečeme asi hodinu cca na 200 °C, pak stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 1 - 1,5 hod podle potřeby. Na povrchu a po stranách se musí vytvořit zlatavá kůrka. Podáváme s okurkou či jinou zeleninovou přílohou, s kapustovou polévkou, nebo jen tak. Slovenská bramborová baba chutná výborně za tepla i za studena.
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
Při dietě nevynechávejte brambory: Jak si na nich pochutnat?
I když jsou brambory známé vysokým obsahem sacharidů, do dietního režimu se hodí. Ale jak brambory připravit na vícero způsobů tak, aby pořád splňovaly dietní normy a náš denní kalorický příjem byl optimální?
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena