Sloní stopy

Naše děti milují marokánky a nejraději mají velké (tvrdé) placky jako z obchodu.


4.522x
45 min
2×

Ingredience

100 gmáslo
125 mlmléko
150 gmandle
150 gořechy
400 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
2-3 lžícepolohrubá mouka
100 glískové oříšky
150 gsušený barevný ananas
250 gstudentská směs (balíček)

na potření

1 balíčekmléčná oříšková poleva

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a spolu s ořechy i oříšky nasekáme. Kandovaný ananas i směs (můžeme použít 400g jakéhokoli kandovaného ovoce) nakrájíme na tenké nudličky. Mléko, cukr, rozpuštěné máslo a mouku smícháme, za stálého míchání povaříme asi 2 - 3 minuty, až směs začne houstnout. Do směsi přidáme mandle, ořechy i ovoce a dobře promícháme. Na plechu vyloženém pečícím papírem lžící klademe hromádky, které ostřím nože tvarujeme na ploché placky (marokánky - sloní stopy). Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 - 8 minut. Na plechu necháme zcela vychladnout. Vychladlé sloní stopy potíráme na jedné straně polevou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sloní stopy

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena