Sloní slzy s kokosovou moučkou

U nás je v oblibě tento jednoduchý moučník, my ho máme rádi s kokosovou moučkou. Vyzkoušejte ho podle našeho receptu.


5.08x
45 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme společně s cukrem do světlé pěny. Do mouky přimícháme prosáté kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli. Do žloutkové pěny přimícháme moučnou směs a zlehka přimícháme i bílkový sníh.

Těsto rovnoměrně rozetřeme plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto upečené, nesmí se lepit. Upečený plát vyjmeme z trouby a ještě teplý ho vyklopíme na pečící papír na pracovní desce. Do středu těsta položíme váleček a těsto přeložíme na polovinu. Okraje přitlačíme k sobě a necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme s práškovým a vanilkovým cukrem. Přimícháme rum a kokosovou moučku.

Těsto roztáhneme, odstraníme vnitřní list pečícího papíru a namažeme připraveným krémem. Do středu položíme rovné oloupané banány v celku a těsto uzavřeme. Okraje těsta znovu přitlačíme k sobě a vložíme do lednice ztuhnout.

Před podáváním sloních slz odstraníme vnější list pečícího papíru. Moučník nakrájíme na 1,5 cm široké řezy a sloní slzy klademe na kulatý podnos špičkou směřující do středu, klidně i vedle sebe. Sloní slzy s kokosovou moučkou podáváme s dobrou kávou či čajem.

Tip: Hotové sloní slzy můžeme polévat horkou čokoládovou polevou.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sloní slzy s kokosovou moučkou

Zpět na recept