Slezská rychlovka

Kuřecí játra s rohlíkovou masou zapečená v troubě.


4.119x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Nemusí být malé. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Přidáme játra a dusíme. Občas podlijeme trochou vody. V mise rozkvedláme žloutky s mlékem a přidáme rohlíky nakrájené podélně na čtvrtky a ty ještě na kostky. Z bílků uděláme sníh. Hotová játra osolíme, opepříme a vše slijeme z pánve do mísy k namočeným rohlíkům a necháme prochladnout. Přimícháme sníh a směs vložíme na pekáč nebo zapékací mísu, kterou jsme vymastili sádlem a vysypali strouhankou. Slezskou rychlovku zapečeme. Hotovou slezskou rychlovku podáváme se zeleninovou oblohou. K dušení jater můžeme přidat nastrouhanou mrkev s petrželí.
user-icon

autor zdela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezská rychlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena